Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona zasmażana z sosem sojowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula biała 1 duża
sos sojowy grzybowy do smaku
sól i pieprz do smaku
smalec 2 łyżki
Imbir mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona zasmażana z sosem sojowym

Kiszoną kapustę przepłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osączyć.
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na smalcu, po czym dodać posiekaną kapustę i smażyć często mieszając. Po kilku minutach smażenia dodać sos sojowy, dużo pieprzu i nieco zmielonego imbiru do smaku.
Całość podlać niewielką ilością wody, nakryć i udusić do miękkości kapusty.
Garnek odkryć i odparować nadmiar wolności - a na koniec jeszcze chwilę podsmażyć.

Podawać jako dodatek do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 17.10.2016 22:46
ciekawa kapusta
Spoko 26.09.2015 13:08
robię zasmażaną kiszoną ale takiej jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak