Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 700 gram
boczek wędzony 100 gram
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cebula 1 sztuka
koper
kolendra
kminek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona zasmażana

Kapustę zalać wodą ( do poziomu kapusty) dodać 2 liście i 3 ziarenka ziela angielskiego i ugotować do miękkości.
Cebulę pokroić w kostkę, boczek w paski.
Na rozgrzanej patelni przesmażyć boczek, dodać cebulę i smażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać łyżkę masła i mąkę, chwilkę smażyć mieszając. Dodać ugotowaną kapustę razem z wodą. Doprawić zmielonymi - kminek, kolendra, nasiona kopru, pieprzem i solą.Gotować na małym ogniu 5 minut.
Podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.05.2017 18:38
Uwielbiam przez całe swoje życie :) Od dzieciństwa :)
Wafelek2601 03.05.2017 15:02
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak