Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem

Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    4 kg
  • jabłka

    1 kg
  • marchew

    1/2 kg
  • sól

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, a marchew i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko razem wymieszać (w dużej misce) i osolić.
Miskę przykryć talerzem, docisnąć i nakryć ściereczką.
Odstawić na tydzień.
Po tym czasie kapustę przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić.
Pasteryzować 10-15 minut (w zależności od wielkości słoika).
Diana Rusiłowicz
Jabłka powinny być twarde.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

02.02.2017 23:59
Warto ją robić na zimę.

Edita

17.09.2016 16:30
pyszny przepis

Ada-Gaba

21.08.2016 22:01
domowa najlepsza, ładne zdjęcie

Diana Rusiłowicz

19.08.2016 22:56
Zgadzam się :)

Diana Rusiłowicz

19.08.2016 22:56
Super cena :)

Róża1

19.08.2016 22:44
też taką robię :-) , warto by było już zrobić u nas w naszym sklepiku dzisiaj były takie duże główki na szt po 1,49 zł :-)

Bernadeta1

19.08.2016 14:50
domowa zawsze smaczniejsza

Patrycja33

19.08.2016 10:16
uwielbiam taka kapustke:-)

MagdalenaIC

18.08.2016 22:29
Uwielbiam domową kapustę :)

Wafelek2601

18.08.2016 22:26
Smaczny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat