Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    4 kg
  • jabłka

    1 kg
  • marchew

    1/2 kg
  • sól

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, a marchew i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko razem wymieszać (w dużej misce) i osolić.
Miskę przykryć talerzem, docisnąć i nakryć ściereczką.
Odstawić na tydzień.
Po tym czasie kapustę przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić.
Pasteryzować 10-15 minut (w zależności od wielkości słoika).
Diana Rusiłowicz
Jabłka powinny być twarde.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.02.2017 23:59
Warto ją robić na zimę.
Edita 17.09.2016 16:30
pyszny przepis
Ada-Gaba 21.08.2016 22:01
domowa najlepsza, ładne zdjęcie
Diana Rusiłowicz 19.08.2016 22:56
Zgadzam się :)
Diana Rusiłowicz 19.08.2016 22:56
Super cena :)
Róża1 19.08.2016 22:44
też taką robię :-) , warto by było już zrobić u nas w naszym sklepiku dzisiaj były takie duże główki na szt po 1,49 zł :-)
Bernadeta1 19.08.2016 14:50
domowa zawsze smaczniejsza
Patrycja33 19.08.2016 10:16
uwielbiam taka kapustke:-)
MagdalenaIC 18.08.2016 22:29
Uwielbiam domową kapustę :)
Wafelek2601 18.08.2016 22:26
Smaczny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat