Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 4 kg
jabłka 1 kg
marchew 1/2 kg
sól 3/4 szklanki

Porada

Jabłka powinny być twarde.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem

Kapustę poszatkować, a marchew i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko razem wymieszać (w dużej misce) i osolić.
Miskę przykryć talerzem, docisnąć i nakryć ściereczką.
Odstawić na tydzień.
Po tym czasie kapustę przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić.
Pasteryzować 10-15 minut (w zależności od wielkości słoika).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 23:59
Warto ją robić na zimę.
Edita 17.09.2016 16:30
pyszny przepis
Ada-Gaba 21.08.2016 22:01
domowa najlepsza, ładne zdjęcie
Diana Rusiłowicz 19.08.2016 22:56
Zgadzam się :)
Diana Rusiłowicz 19.08.2016 22:56
Super cena :)
Róża1 19.08.2016 22:44
też taką robię :-) , warto by było już zrobić u nas w naszym sklepiku dzisiaj były takie duże główki na szt po 1,49 zł :-)
Bernadeta1 19.08.2016 14:50
domowa zawsze smaczniejsza
Patrycja33 19.08.2016 10:16
uwielbiam taka kapustke:-)
MagdalenaIC 18.08.2016 22:29
Uwielbiam domową kapustę :)
Wafelek2601 18.08.2016 22:26
Smaczny pomysł
Renata9 18.08.2016 20:56
Bardzo lubię taką domową kapustę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak