Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z ciecierzycą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
ciecierzyca 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt
Kminek cały Prymat 1 łyżeczka
wywar mięsny 3 szkl
cebula czerwona 1/2 szt
oliwa 1 łyżka
kiełbasa 30 dag
pieprz do smaku
cukier do smaku

Porada

Kapusta z ciecierzycą to smaczne i ciekawe połączenie. Ta propozycja bardzo spodobała się moim domownikom.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z ciecierzycą

Kroki postępowania

1
Ciecierzycę umyć i zamoczyć przynajmniej na 12 godzin, ugotować.
Krok 1 - Kapusta kiszona z ciecierzycą  foto
2
Kapustę zalać wywarem z boczku, dodać liście laurowe, pieprz, angielskie ziele, kminek i gotować do miękkości.
Krok 2 - Kapusta kiszona z ciecierzycą  foto
3
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojoną kiełbasę bez osłonki.
Krok 3 - Kapusta kiszona z ciecierzycą  foto
4
Następnie do kiełbasy dodać ugotowaną kapustę.
Krok 4 - Kapusta kiszona z ciecierzycą  foto
5
Wsypać ugotowaną, osączoną z wody ciecierzycę.
Krok 5 - Kapusta kiszona z ciecierzycą  foto
6
Doprawić do smaku pieprzem i cukrem, wymieszać i chwilę podsmażyć.
Krok 6 - Kapusta kiszona z ciecierzycą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 17.01.2015 08:56
Ciekawe połączenie, lubię takie gęste dania :)
Magda60 16.01.2015 15:09
swietny obiadek
dollce 16.01.2015 10:42
wygląda smakowicie
Anna133 16.01.2015 08:32
ależ to musi smakować !
Renata9 15.01.2015 22:21
pomysłowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak