Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 5 kg
marchew 300 gram
sól 100 gram
Koperek suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona

Kroki postępowania

1
Kapustę oczyszczamy i wycinamy głąby
Krok 1 - Kapusta kiszona foto
2
Kapustę szatkujemy drobno
Krok 2 - Kapusta kiszona foto
3
Marchewkę oczysczamy
Krok 3 - Kapusta kiszona foto
4

ścieramy ją na tarce
Krok 4 - Kapusta kiszona foto
5
Kapustę poszatkowaną ubijamy w beczce
Krok 5 - Kapusta kiszona foto
6
Dodajemy startą marchewkę
Krok 6 - Kapusta kiszona foto
7
Dodajemy sól oraz koper
Krok 7 - Kapusta kiszona foto
8
Kapustę przykrywamy talerzem tak aby wypłynął z niej sok. Stawiamy na to kamień lub słoik z wodą. Całość pozostawiamy do przekiśnięcia na 3 tygodnie.
Krok 8 - Kapusta kiszona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 22.07.2015 00:08
w jakiej temperaturze ma stać ?
Łukasz15 21.07.2015 23:07
Dla mnie super
pajbek 21.07.2015 21:26
Pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak