Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty białej 10 kg
marchewki 2 sztuki
kminku 3 łyżki
soli 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona

Z kapusty ściąć wierzchnie liście i pokroić na mniejsze kawałki. Poszatkować na szatkownicy. Marchewkę obrać i umyć. Zetrzeć na tarce. Poszatkowaną kapustę wsypać np.do wiadra, następnie dodać garść soli ,marchew i kminek. Ponownie wsypać kapustę, sól, marchew i kminek aż do końca. Przygnieść np.pokrywką. Następnego dnia ubić tłuczkiem i ponownie przykryć. Czynność tą powtarzać ok 5 dni. Kapustę kiszoną przełożyć do słoików i zakręcić.Trzymać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 26.10.2013 14:31
kminek nie jest konieczny zależy kto co lubi może być,cebula,pieprz mielony,jabłka,koper,buraki itd:-)
Misada 25.10.2013 18:11
świetna musi być
Krzysiek3 25.10.2013 17:35
niestety nie kiszę sam
Klisza 25.10.2013 17:23
smaczna kapustka
Iwka 25.10.2013 17:12
nie przepadam za kminkiem, także musiałabym dodać coś zamiast. Co polecasz?
Simeo 25.10.2013 16:09
zjadłbym taką domową
Silver Teaspoon 25.10.2013 15:50
lubię kiszoną :)
lena57 25.10.2013 15:15
robię taką samą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak