Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA GOTOWANA Z BUŁKĄ TARTĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
cebula 1 szt
masło 1/2 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA GOTOWANA Z BUŁKĄ TARTĄ

Kapustę przekroić na połówki. Włożyć do osolonej wody z dodatkiem łyżeczki cukru. Gotować kilkanaście minut do miękkości. Wystudzić. Poszatkować. Cebulę obrać, pokroić i dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu przez 10-15 minut. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą. Gotową bułką polać kapustę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 08.08.2016 01:10
Pyszna propozycja!
Konczi 04.08.2016 23:31
Lubię wszelakie dania z kapustą - pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak