Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona z pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
sól do smaku
boczek wędzony 15 dag
cebula biała 1 szt
pomidory 60 dag
pieczarki 30 dag
olej 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona z pomidorami

Do garnka wkładamy poszatkowaną białą kapustę, ziele angielskie i liście laurowe, zalewamy wodą i solimy. Całość gotujemy . Gdy kapusta będzie miękka odcedzamy i dodajemy pokrojony w kostkę wędzony boczek podsmażony razem z pokrojoną także w kostkę białą cebulką, pokrojone w plasterki i podsmażone na oleju pieczarki, sparzone i obrane ze skórki, a następnie pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko to dusimy razem na małym ogniu . Na koniec doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 20.08.2014 11:28
Bardzo lubię taką kapustkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak