Kapusta duszona z orzeszkami pinii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    600 g
  • cebula dymka

  • ząbki czosnku

    3
  • marchewka

  • orzeszki piniowe

    75 g
  • imbir

    kawałek
  • sól i pieprz

  • miód

    1 łyżeczka
  • bulion

    1/4 szklanki
  • wino białe wytrawne

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzej olej,wrzuć marchew pokrojoną w plasterki,i poszatkowaną kapustę.Smaż 10 min.Dodaj imbir i czosnek posiekany.Duś15 min.Upraż na patelni orzeszki.Kapustę dopraw przyprawami dodaj orzeszki i posiekaną dymkę.Wymieszaj.I chwilę duś.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat