Kapusta duszona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    60 dkg
  • masło

    40 g
  • woda

    1/2 l
  • sól

    1-2 łyżeczki
  • białe wino

    odrobina
  • cebula

    1 szt
  • Kminek mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, cebulę drobno siekamy. Podgrzewamy masło i szklimy na nim cebulkę, dodajemy kapustę i zalewamy wodą. Posypujemy solą, kminkiem, winem i gotujemy koło 20 minut. Podajemy jako dodatek do np. pieczeni wołowej

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat