Kapusta duszona

Kapusta duszona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    60 dkg
  • masło

    40 g
  • woda

    1/2 l
  • sól

    1-2 łyżeczki
  • białe wino

    odrobina
  • cebula

    1 szt
  • kminek mielony

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, cebulę drobno siekamy. Podgrzewamy masło i szklimy na nim cebulkę, dodajemy kapustę i zalewamy wodą. Posypujemy solą, kminkiem, winem i gotujemy koło 20 minut. Podajemy jako dodatek do np. pieczeni wołowej

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat