Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
marchewka 1 szt
kminek 1 łyżka
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
porcja rosołowa 0,5 kg
grzyby suszone 1 garść
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta do obiadu

Kapustę odcisnąć z nadmiaru kwasu, zalać wodą i odlać. Jeszcze raz zalać wodą,tyle żeby przykryło kapustę. Cebulę obrać, pokroić w półkrążki i podsmażyć na oleju albo smalcu - wrzucić do kapusty po kolei: porcje rosołowe , marchewkę startą na tarku, liście laurowe, kminek, uduszoną cebulę, grzyby suszone i wszystko razem gotować ok. 1,5- do 2-ch godzin. Przyprawić do smaku solą, pieprzem odrobiną magi. Podawać z ziemniakami i porcją mięsa. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.02.2014 20:50
pyszna kapustka
Bernadeta1 03.01.2014 00:35
smaczny dodatek do obiadu
IKrakowianka 19.12.2013 16:10
super jest taka kapusta
gosia1988 02.12.2013 20:45
świetna do obiadu
msmors 25.11.2013 09:55
uwielbiam taką kapustę
Alex_M 20.11.2013 10:41
smaczna kapustka :)
gosia56 19.11.2013 17:39
z grzybami na pewno pyszna taka kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak