Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
cebula 1
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta do obiadu

Kroki postępowania

1
1. Kapustę płuczemy i odsączamy jeżeli była kupna. Kroimy na mniejsze kawałki aby się aż tak bardzo nie ciągnęła.
Krok 1 - Kapusta do obiadu foto
2
2. Zalewamy woda, dodajemy ziele angielskie i listek laurowy. Gotujemy ok godziny.
Krok 2 - Kapusta do obiadu foto
3
3. Odlewamy wodę, dodajemy jedną poszatkowaną cebulkę, 2 łyżki oleju i doprawiamy pieprzem.

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Kapusta do obiadu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.03.2013 20:44
robię podobnie-jest pyszna!
pajbek 23.11.2012 19:57
Dobra szkoła :-) widać efekty, a kapusta super.
ziutula
ziutula 20.11.2012 17:28
pyszna do schabowych...mama wie co dobre..
Poison1988 20.11.2012 16:27
ja ten przepisik podpatrzyłam u mojej mamuni :)
Kulinarna Ja 20.11.2012 16:26
moja mama robi podobnie, bardzo ją lubię!
gosia56 20.11.2012 16:10
bardzo lubię kiszoną kapustę pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak