Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z zasmażką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
smalec 3 łyżki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z zasmażką

Kapustę poszatkować, posolić, podlać wodą, gotować pod przykryciem. Kiedy będzie miękka ma patelni rozpuścić smalec, zrumienić na nim mąkę. Podlać wodą, przesmażyć. Wlać do kapusty. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.06.2014 14:18
muszę spróbować tego sposobu,ja przyrządzam inaczej
Renataj 07.04.2014 21:51
A do tego porcja pieczonej kaczki... ale się zrobiłam głodna.
pajbek 07.04.2014 21:36
Dla mnie super :-)
Megg 07.04.2014 21:16
bardzo smaczna kapustka
IlonaAlbertos 07.04.2014 21:03
Lubię taką kapustkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak