Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z sokiem jabłkowym - do słoika

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 3 kg
sok jabłkowy 1 litr
jabłka 1/2 kg
cebula 1/2 kg
sól do smaku
cukier do smaku
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z sokiem jabłkowym - do słoika

Kapustę obrać z zewnętrznych liści, umyć, osączyć i poszatkować.
Jabłka utrzeć lub pokroić i kostkę.
Cebulę posiekać lub pokroić w piórka.
Wszystko połączyć, posolić, posypać cukrem i wymieszać - pozostawić na 2-3 godziny.
Zalać sokiem jabłkowym i doprawić całość octem, cukrem i ewentualnie solą.
Kapustę zapakować możliwie ciasno do słoików, dopełnić zalewą, dołożyć przyprawy.
Zapasteryzować 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 14.09.2012 21:21
Nie robiłam takiej, ale czytając przepis już mi smakowała.
Piotr-21 14.09.2012 19:49
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak