Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z koperkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
koperek 1 pęczek
mąka pszenna 2 łyżki
masło 5 dag
sok z cytryny do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku

Porada

Kapustę czerwoną zasmażaną podawać na ciepło

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z koperkiem

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soku z cytryny i gotować do miękkości.
Krok 1 - Kapusta czerwona z koperkiem  foto
2
Mąkę uprażyć na suchej patelni.
Krok 2 - Kapusta czerwona z koperkiem  foto
3
Wymieszać z masłem.
Krok 3 - Kapusta czerwona z koperkiem  foto
4
Do miękkiej kapusty dodać posiekany koperek,
Krok 4 - Kapusta czerwona z koperkiem  foto
5
Połączyć z zasmażką.
Krok 5 - Kapusta czerwona z koperkiem  foto
6
Wsypać przyprawę kucharek, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Krok 6 - Kapusta czerwona z koperkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 22.11.2014 15:17
Do obiadu pycha :)
IKrakowianka 21.11.2014 20:30
bardzo fajna
Ewelina1991 21.11.2014 09:32
na pewno musi być bardzo smaczna
olkaaa 21.11.2014 07:31
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak