Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta biała ze skwarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała główka
Kucharek przyprawa uniwersalna
cukier do smaku
boczek 30 dkg.
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta biała ze skwarkami

kapustę oczyścić i poszatkować lub drobno pokroić nożem opłukać włożyć do garnka wlać odrobinę wody przykryć i zagotować,po zagotowaniu się dodać kucharka do smaku wymieszać zmniejszyć ogień i gotować do miękkości,pod koniec gotowania pokroić boczek w drobną kostkę i wytopić na patelni tak aby powstały skwarki a następnie dodać z wytopionym tłuszczem do gotującej się kapusty,na koniec doprawić do smaku cukrem oraz sokiem z cytryny lub octem dokładnie wymieszać,podawać jako przystawkę do ziemniaków oraz mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.06.2014 07:34
fajny przepis
caralajna 24.12.2012 08:07
swojska pyszna kapustka
gosia561 21.12.2012 22:56
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak