Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała z koperkiem i fasolką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 70 dag
mąka pszenna 2 łyżki
masło 2 łyżki
fasolka szparagowa 20 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
koperek 1 pęczek
ocet winny do smaku
sól do smaku

Porada

Kapustę z fasolką podawać na ciepło do dania z mięsem

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała z koperkiem i fasolką

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wsypać łyżeczkę soli, zagotować i odcedzić. Wlać odrobinę świeżej wody i gotować do miękkości.
Krok 1 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
2
Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy kucharek,
Krok 2 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
3
Odcedzić, pokroić na kawałki,
Krok 3 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
4
Połączyć z kapustą, dodać posiekany koperek, wymieszać.
Krok 4 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
5
Na suchej patelni zrumienić mąkę.
Krok 5 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
6
Wymieszać z masłem, ostudzić.
Krok 6 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
7
Wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z kapustą i zagotować.
Krok 7 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
8
Doprawić do smaku solą i octem winnym.
Krok 8 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 22.11.2014 18:32
wspaniale wygląda
pajbek 22.11.2014 16:44
Bardzo lubię taką kapustkę ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak