Kapusta biała z koperkiem i fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    70 dag
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • fasolka szparagowa

    20 dag
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • koperek

    1 pęczek
  • ocet winny

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wsypać łyżeczkę soli, zagotować i odcedzić. Wlać odrobinę świeżej wody i gotować do miękkości.
Krok 2 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy kucharek,
Krok 3 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
Odcedzić, pokroić na kawałki,
Krok 4 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
Połączyć z kapustą, dodać posiekany koperek, wymieszać.
Krok 5 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
Na suchej patelni zrumienić mąkę.
Krok 6 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
Wymieszać z masłem, ostudzić.
Krok 7 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
Wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z kapustą i zagotować.
Krok 8 - Kapusta biała z koperkiem i fasolką  foto
Doprawić do smaku solą i octem winnym.
RenataZ-et
Kapustę z fasolką podawać na ciepło do dania z mięsem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 22.11.2014 18:32
wspaniale wygląda
pajbek 22.11.2014 16:44
Bardzo lubię taką kapustkę ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat