Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała z boczniakami i koperkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
marchewka 1 szt
koperek 1 pęczek
cebula 1/2 szt
masło 1 łyżka
boczniaki 20 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Porada

Kapustę z boczniakami i koperkiem podawać na ciepło

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała z boczniakami i koperkiem

Kroki postępowania

1
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, połączyć z marchewką,
Krok 1 - Kapusta biała z boczniakami i koperkiem  foto
2
Umyty koperek drobno posiekać.
Krok 2 - Kapusta biała z boczniakami i koperkiem  foto
3
Warzywa zalać wodą, dodać odrobinę soli i poddusić, wsypać koperek, wymieszać.
Krok 3 - Kapusta biała z boczniakami i koperkiem  foto
4
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę
Krok 4 - Kapusta biała z boczniakami i koperkiem  foto
5
Następnie dodać pokrojone w kostkę boczniaki i poddusić.
Krok 5 - Kapusta biała z boczniakami i koperkiem  foto
6
Połączyć z ugotowaną kapustą,
Krok 6 - Kapusta biała z boczniakami i koperkiem  foto
7
Doprawić do smaku, wymieszać, podgrzać.
Krok 7 - Kapusta biała z boczniakami i koperkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 19.11.2014 18:26
Fajny przepis.
Bernadeta1 19.11.2014 18:04
smaczne jedzonko
IlonaAlbertos 18.11.2014 23:20
Smakowite połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak