Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta ala bigos

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała kawałek
pieczarki 4
kapusta kiszona 3 kg
kiełbasa parówkowa 3
łopatka bez kości 30 dag
kostka grzybowa Kucharek 3
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta ala bigos

Wszystkie kapusty wstawiamy i niech się gotują , wrzucamy kostki , liście laurowe , i wszystkie przyprawy , pieprz kolorowy mięlimy prosto na kapustę . A my w między czasie mięso i kiełbaskę kroimy w kostkę posypujemy przyprawa uniwersalną , mieszamy wrzucamy na patelnie smażymy a potem wrzucamy do kapusty , parę pieczarek podsmażamy na masełku i też wrzucamy . Całość ma się długo gotować, aż wszystko będzie miękkie i nabierze smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak