Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze świeżej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 200 g
kapusta biała 1/2 główki
włoszczyzna
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól
pieprz
papryka mielona
majeranek
ziemniaki 6 szt
cebula 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze świeżej kapusty

Żeberka zalać wodą i postawić na ogniu.Po zagotowaniu zmniejszyć palnik i dołozyc włoszczyznę.Marchewkę ,pietruszkę seler pokrojony w kostkę i por.Wszystko gotować na nie dużym ogniu aż do miękkości.Kapustę poszatkować ,Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Gdy warzywa są juz miękkie wrucamy ziemniaczki ,a następnie poszatkowana kapustę.Gotujemy do miękkości.Wszystko solimy i doprawiamy pieprzem i papryką.Dodajemy koncentrat pomidorowy a na koniec podsmażona na niewielkiej ilości oleju cebulkę .Na sam koniec dodac majeranek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.05.2014 12:23
Też juz robiłam
ada.la 28.01.2014 07:51
również uwielbiam
Luki 11.01.2014 07:56
Pyszna zupka
Marlenka.S 10.01.2014 16:53
pyszny kapuśniaczek
SylwiaMagdaSabin 10.01.2014 16:52
Uwielbiam taki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak