Kapuśniak z włoskiej kapusty

Kapuśniak z włoskiej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt.
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • ziemniaki

    4 szt.
  • wywar z kurczaka

    1,5 litra
  • sól

    do smaku
  • kapusta włoska

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę drobno posiekać i wrzucić do bulionu. Gotować około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Cebulę pokroić w półtalarki a czosnek przecisnąć przez praskę. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę z czosnkiem, podsmażyć i wrzucić do gotującej się zupy. Kapustę poszatkować i wrzucić do zupy, gotować jeszcze ok. 8 minut aby kapusta się nie rozgotowała.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat