Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z warzywami i mięsem mielonym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 250 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler naciowy 2 łodygi
ziemniaki 2 średniej wielkości
olej 3 łyżki
por (biała część) 1 szt
koncentrat pomidorowy 100 g
kapusta włoska 1/2 szt (mała)
brokuł 200 g
bulion warzywny 1,5 l
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z warzywami i mięsem mielonym

Jarzyny i ziemniaki kroimy w kostkę. Razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojony w piórka por, pokrojony seler naciowy, zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 15 min na średnim ogniu.

Wrzucamy posiekaną kapustę, podzielonego na różyczki brokuł, gotujemy do ich miękkości.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 02.01.2017 14:29
pysznie się prezentuje, skusiłabym się na porcyjkę :)
Bernadeta1 29.12.2016 17:23
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak