Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z soczewicą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 20 dag
soczewica czerwona 2 łyżki
wywar warzywny 1000 ml
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
kolendra
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z soczewicą

Kroki postępowania

1
Kapustę pokroić, zalać wrzącym wywarem i ugotować dodając kolendrę.
Krok 1 - Kapuśniak z soczewicą foto
2
Osobno ugotować soczewicę
Krok 2 - Kapuśniak z soczewicą foto
3
i dodać do kapusty.
Krok 3 - Kapuśniak z soczewicą foto
4
Posiekaną cebulkę przesmażyć na maśle, dodać mąkę, rozprowadzić zupą i wlać do kapuśniaku.
Krok 4 - Kapuśniak z soczewicą foto
5
Doprawić do smaku, posypać natką pietruszki.
Krok 5 - Kapuśniak z soczewicą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 31.08.2015 22:36
Ciekawa zupka.
Jadwiga/Jaga85 08.11.2014 16:01
Posmakowałby mi:)
IwonaDD 08.11.2014 15:20
pyszny kapuśniak
Lis 08.11.2014 14:31
Pyszna zupka:)
Rysia 08.11.2014 14:11
Takiego jeszcze nie gotowałam. Musze spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak