Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z pieczonymi żeberkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 litra
kapusta kiszona 1/2 kg
żeberka wieprzowe 1 kg
kminek 2 łyżeczki
słonina 200 gram
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
ziemniaki 5 sztuk
majeranek .

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z pieczonymi żeberkami

Żeberka myję ,osuszam ,kroję na paski ,w miseczce mieszam paprykę z kminkiem wlewam olej ,smaruję żeberka ,układam na blaszce i piekę w piekarniku do miękkości( 1,5 godz.).
Do wywaru warzywnego dodaję posiekaną kapustę i gotuję około 40 minut ,ziemniaki kroję w drobną kostkę , dodaję do wywaru ,słoninkę kroję w drobną kostkę i wytapiam na patelni,dodaję do zupy, doprawiam solą i pieprzem, majerankiem.Porcję żeberka przekładam na talerz ,zalewa kapuśniakiem, posypuję natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 09.02.2016 20:51
Ten widok za moimi plecami wywołał wielki ŁŁOOOOO :)
Madzik239 09.02.2016 10:41
Kwaśnica..to jest jedzonko
Habibi 09.02.2016 10:27
uwielbiam kapuśniak w każdej wersji :)
Beatris 09.02.2016 09:31
Pyszna zupka, z przyjemnością zjadłabym porcyjkę:)
Franciszek 09.02.2016 01:17
dobre danie
Barbara13 09.02.2016 00:08
obfita zupka
Marta1986 08.02.2016 20:14
ciekawy przepis
Łukasz15 08.02.2016 19:08
Bardzo dobry
agaK. 08.02.2016 18:35
Pyszności:)
Katarzyna59 08.02.2016 18:18
bardzo lubię
IlonaAlbertos 08.02.2016 18:07
Wspaniale wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak