Kapuśniak z nutką czosnkową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 garść
  • seler

    1/2 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    1 łyżeczka
  • czosnek

    3 ząbki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W ok 4 litrach wody rozpuszczamy kostki rosołowe ok 3 szt . Dodajemy starte na tarce duze oczka marchewki,pietruszkę i seler.Gotujemy ok 10 min . Kapustę kiszoną kroimy lekko i gotujemy w osobnym garnku.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do jarzyn Gdy będzie miękka dodajemy ją do zupy z jarzynami. Dodajemy lisć laurowy .Doprawiamy solą pieprzem i przecierem pomidorowym .Mieszamy i gotujemy jeszcze 10 min.Na koniec dodajemy wyciśnięte 3 ząbki czosnku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat