kapuśniak z młodej kapusty na kościach schabowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 szt
  • kiełbasa chuda

    20 dag
  • kości shabowe

    1 szt
  • sól

    szczypta
  • ziele angielskie

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • Liść laurowy suszony Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę obrać z zewnętrznych liści, poszatkować (bez głębi)
zrobić wywar z małej ilości wody, przypraw i kości
kiełbasę pokroić w kostkę
kapustę poszatkowaną zaparzyć w gorącej wodzie i gotować chwilę aby pozbyć się chemii (jeśli kapusta była kupiona)
kapustę odcedzić i wrzucić do wywaru, dodać kiełbasę,
doprawić do smaku i dusić
można doprawić koncentratem pomidorowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 26.04.2017 07:06
Uwielbiam :)
bernadetta2 04.03.2012 08:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat