Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z młodej kapustki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
marchew 4 szt
pietruszka 100 gram
seler 100 gram
por 100 gram
ziemniaki 8 szt
sól 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
papryczka chilli 1 szczypta
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
skrzydełka z indyka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z młodej kapustki

Ziemniaki obrać pokroić w kosteczkę wrzucić do garnka , marchew zetrzeć na jarzeniówce . Zalać wodą. Dodać ziele angielskie i liść laurowy . Seler i por i pietruszkę korzeń wkładamy w kawałku solimy i dodajemy pieprzu białego . Gotujemy na skrzydełkach z indyka dałam dwa :) . Na samym końcu kiedy ziemniaki są na pół twarde dodajemy pokrojona kapustę . Gotujemy kolo 45 minut i mamy gotowy kapuśniak smacznego .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 27.06.2013 18:42
Sezon na młodą kapustę rozpoczęty .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak