Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z mięsną wkładką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pomidory krojone z puszki
bulion 4 szkl
papryka czerwona 1szt
por 1 szt
ziemniaki 4 szt
kapusta kiszona 80 dag
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z mięsną wkładką

Wieprzowinę umyć, osuszyć i pokroić w grubszą kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Cebulę i mięso przełożyć do garnka, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i bulion. Gotować całość na małym ogniu około godziny. W tym czasie oczyścić paprykę i pokroić w paseczki. Pora również oczyścić i pokroić w krążki. Obrać i oczyścić ziemniaki i pokroić w kostkę. Dodać do zupy paprykę, pora i ziemniaki. Gotować razem aż warzywa będą miękkie. Kapustę kiszoną przepłukać na sicie i dodać do zupy. Jeśli trzeba posiekać na mniejsze kawałki. Dodać do zupy, gotować jeszcze około 20 minut. Zupę doprawić solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 31.12.2012 08:44
zawsze zjem taką zupę
kamyk 30.12.2012 21:54
taki kapuśniak to bym zjadł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak