Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z mięsem mielonym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 łyżki
mięso indycze 250 g (mielone)
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
ziemniaki 2 średniej wielkości
boczniaki 100 g
pieczarki 100 g
bulion warzywny 1,4 l
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
papryka czerwona 1/2 szt
kapusta biała 1/4 szt (średniej wielkości)
natka pietruszki
Kminek mielony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z mięsem mielonym

Do garnka wlewamy olej, rozgrzewamy. Następnie wrzucamy mięso mielone, podsmażamy 5 min, od czasu do czasu mieszając i rozdrabniając przy pomocy drewnianej łyżki.
Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki. Smażymy następne 5 min.
Do całości dodajemy pokrojone boczniaki i pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut.
Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat, pokrojoną w kostkę paprykę, wrzucamy poszatkowaną kapustę i gotujemy do jej miękkości.
Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem.
Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 28.01.2017 18:26
kapusniak fajny
Ewelina1991 24.01.2017 09:44
koniecznie muszę przetestować!!
Iwusia 23.01.2017 22:44
ale wspaniale wygląda
Konczi 23.01.2017 22:36
Pysznie wygląda :)
mirosława4 23.01.2017 22:14
pożywna zupa
bogusia 82 23.01.2017 21:35
Super rozgrzewająca zupa :)
Wafelek2601 23.01.2017 21:17
Super danie
ilka01 23.01.2017 21:03
wygląda super :)
Renataj 23.01.2017 20:48
Apetyczny pomysł na pyszną zupkę:)
Krzysztof15 23.01.2017 20:42
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak