Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
sól do smaku
marchewka 2
ziemniaki 2
kości wieprzowe 50 wędzone

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z marchewką

Kapustę kiszoną odciskam z soków. W garnku gotuję wywar z wędzonych kości wieprzowych i przypraw Prymat. Ugotowane kości wyjmuję. Do wywaru dodaję pokrojone ziemniaki oraz marchewkę. Solę do smaku. Gdy warzywa będą robić się miękkie dodaję kapustę kiszoną. Zagotowuję. Próbuję i w razie potrzeby dolewam do smaku soku z kiszonej kapusty, jeśli kapuśniak będzie zbyt mało kwaśny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 16.09.2013 14:26
wyśmienita zupka :)
Emiliozo 18.03.2013 22:54
też taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak