Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak z kaszą i białą kiełbasą...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 4 litry
kapusta kiszona 60 dag
ziemniaki 6 sztuk
kasza jęczmienna 3/4 szklanki
włoszczyzna 1/2 pęczka
kiełbasa biała 6 sztuk/surowa
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
majeranek 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak z kaszą i białą kiełbasą...

w 2 litrach wody ugotować do miękkości kiszoną kapustę, w pozostałej wodzie ugotować pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki, kaszę jęczmienną średnią, dodać białą kiełbasę i na mniejszym ogniu gotować z 25 minut

wlać do wywaru z kiełbasą ugotowaną kiszoną kapustę, dodać kucharka, paprykę, pieprz, gotwać z 10 minut

wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać kapuśniak z kiełbasą i pieczywem - zupa jest rozgrzewająca, sycąca zwłaszcza na chłodne dni............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak