Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kaszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 15 cm
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
kasza jęczmienna perłowa 5 łyżek
kapusta kiszona 40 dag
grzyby suszone 1 garść
cebula 2 sztuki
masło klarowane 1 łyżka
przecier pomidorowy 1-2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól i pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kaszą

Grzyby zalać gorącą wodą i moczyć godzinę, następnie pokroić je drobno. Rozdrobnioną włoszczyznę, liście laurowe i mięso zalać zimną wodą i gotować 30 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę i razem z grzybami oraz opłukana kaszą dodać do zupy. Gotować 20 minut – ziemniaki muszą być prawie miękkie.
Następnie dodać poszatkowaną kapustę i gotować kolejne 20 minut. W międzyczasie posiekaną cebulę podsmażyć na maśle, dodać przecier, majeranek, sól i pieprz. Całość wymieszać i dodać do zupy. Na talerzu posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dom-agi 11.05.2015 10:01
Ciekawy pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak