Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z grzybkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 szklanki
woda 2 litry
podgrzybki suszone 1/2 szklanki
marchew 1
cebulka 1
olej 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z grzybkami

Kapustę drobno kroimy i wrzucamy do zimnej wody. Zagotowujemy i dalej gotujemy na małym palniku. Dodajemy obraną, umytą i startą na tarce marchew oraz zeszklona na maśle cebulkę. Wrzucamy grzybki, listki i ziele angielskie. Dodajemy olej i gotujemy na małym ogniu około godziny.Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak