Kapuśniak z czerwonej kapusty

Kapuśniak z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    50 dag
  • ziemniaki

    3 szt
  • jabłko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • wywar mięsny

    1,5 litra
  • kiełbasa biała

    6 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapuśniak z czerwonej kapusty foto
Oczyszczoną kapustę pokroić w kostkę. Zalać 1l wywaru i ugotować. Pokrojone w kostkę ziemniaki zalać resztą wywaru i ugotować.
Krok 2 - Kapuśniak z czerwonej kapusty foto
Białe kiełbaski ugotować, wyjąć je, a wywar dolać do kapusty.
Krok 3 - Kapuśniak z czerwonej kapusty foto
Cebulkę pokroić i przesmażyć z pokrojonymi kiełbaskami.
Krok 4 - Kapuśniak z czerwonej kapusty foto
Do kapusty dodać ugotowane ziemniaki, cebulkę z kiełbaskami i plasterki jabłka.
Doprawić solą i pieprzem, chwilę pogotować. Posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

24.05.2017 10:08
Bardzo smaczny przepis

misia53

30.11.2014 22:24
nie przyszło mi do głowy , żeby zrobić taki czerwony kapuśniaczek - całkiem fajny.......

stef

30.11.2014 17:47
Oryginalny kapuśniaczek,też jeszcze nie jadłem z czerwonej.

adelajda

30.11.2014 14:45
Mam kiszoną czerwoną kapustę , spróbuję kapuśniaczek ugotować.....

Zdzisław

30.11.2014 13:03
z czerwonej zupy nie jadłem, czas to nadrobic

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat