Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z czerwoną fasolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/3 główki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 6 cm
ziemniak 2 sztuki
kiełbasa śląska 1,5 sztuki
cebula biała 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
oliwa 2 łyżki
Goździki całe Prymat 3 sztuki
fasola 1 puszka
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
kapusta kiszona 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z czerwoną fasolą

Warzywa umyć i osuszyć. Kapustę biała cienko poszatkować lub zetrzeć na tarce z podłużnym ostrzem. Marchewkę i pietruszkę pokroić w mała kostkę a por w krążki cienkie. W garnku roztopić masło i wrzucić kapustę, marchewkę, pietruszkę i por. Lekko zrumienić. Następnie wlać około 1,5-2 litrów wody, dodać liść, ziele i goździki. Zagotować. W między czasie obrać i pokroić w kostkę ziemniaki. Gdy wywar się zagotuje dodać ziemniaki i 1 łyżeczkę soli i dalej gotować. Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie, dodać pokrojoną kapustę kiszoną. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucic na nią pokrojoną w mała kostkę kiełbasę. I zrumienić ją. Gdy to następni dodać pokrojoną w małą kostkę cebulę. I smażyć jeszcze 4-5 minut. Następnie dodać wszystko do garnka z zupą. Dodać opłukaną i osączoną fasolę i dobrze wymieszać. Po około 5 minutach zdjąć z ognia. Zupa gotowa. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 28.11.2013 21:22
dziękuję:)
everay 28.11.2013 21:19
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak