Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
cukinia 1 szt./młoda
ziemniaki 25 dag
cebula biała 1 szt
marchewka 1 szt
olej 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z cukinią

Wykonanie:
Zagotować 1 ½ lira wody z listkiem laurowym, pieprzem i kminkiem, posolić do smaku, dodać pokrojone ziemniaki, startą marchewkę i gotować 15 minut. Kapustę opłukać, odcisnąć, pokroić, dodać do zupy i gotować przez pół godziny. Cebulę obrać, posiekać i razem ze startą obraną cukinią przysmażyć na oleju z dodatkiem mielonej papryki. Po czym dodać do zupy, w razie potrzeby doprawić do smaku, gotować jeszcze przez 10 minut. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 14.08.2017 15:16
pycha, wygląda na smaczny, treściwy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak