Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z ciecierzycą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 25 dag
kapusta włoska 1 główka
cebula 1 szt.
marchew 2 szt.
olej 2 łyżki
serek topiony 10 dag
śmietana gęsta 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól, pieprz
bulion 1 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z ciecierzycą

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ciecierzycę namoczyć przez noc, ugotować przez 40 minut.
Krok 1 - Kapuśniak z ciecierzycą foto
2
Cebulę posiekać, marchew pokroić, kapustę poszatkować. Rozgrzać olej, wrzucić ciecierzycę i podsmażyć . Dodać cebulę, marchewkę i smażyć przez 2 minuty. Włożyć kapustę, wlać bulion przełożyć do garnka, gotować jeszcze przez 25 minut i przyprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Kapuśniak z ciecierzycą foto
3
Ser rozgnieść widelcem, utrzeć ze śmietaną i szczypiorkiem następnie włożyć do zupy.
Krok 3 - Kapuśniak z ciecierzycą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.02.2014 19:13
takiej jeszcze nie jadłam warto spróbować
stokrotka 10.02.2014 18:39
smaczna ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak