Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak Roberts

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 L
kapusta pekińska 50 dag
kura bez kości 20 dag
ryż 4 lyżki
tłuszcz
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
Szafran nitki Prymat
kolendra
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Roberts

Kapustę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usuwając grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Mięso umyć zemleć, dodać opłukany ryż, tłuszcz, koncentrat pomidorowy i przyprawy, smażyć kilka minut, ciągłe mieszając. Potem zalać pozostałym wywarem, udusić do miękkości. Następnie połączyć z kapustą, chwile pogotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak