Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak prowansalski

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 kg
wędzonka 25 dag
cebula 1 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
marchewka 2 szt.
fasola 1 szklanka
ziemniaki 25 dag
majeranek 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
Goździki całe Prymat 3 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak prowansalski

Wykonanie:
Fasolę namoczyć przez kilka godzin. Kapustę drobno posiekać, marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę i wraz z fasolą i włożyć do garnka. Cebulę obrać naszpikować goździkami, włożyć również do garnka i zalać gorącą wodą. Gotować na wolnym ogniu, w międzyczasie dorzucić wędzonki , przyprawić do smaku i dogotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.03.2014 12:05
smaczne danie
monikaT83 28.02.2014 18:33
mniam apetyczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak