Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak pomidorowy z jabłkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główka/ młoda
włoszczyzna 1 pęczek
cebula biała 1 szt
pomidory 2 szt
jabłko winne 2 szt
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak pomidorowy z jabłkami

Wykonanie:
Kapustę oczyścić i drobno posiekać. Zagotować dwie litry wody, posolić, włożyć kapustę z włoszczyzną , przyprawić do smaku i ugotować prawie do miękkości. Następnie dodać obrane i pokrojone pomidory, jabłka i dogotować zupę do miękkości. Na smalcu usmażyć drobno pokrojoną cebulę z mąką, zrumienić i połączyć z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.09.2015 14:29
ciekawa zupa
Ewelina1991 20.09.2015 09:41
fajna zupka
Franciszek 20.09.2015 00:54
pyszna zupa
Megg 19.09.2015 22:18
super smaczna zupka
mirosława4 19.09.2015 22:08
ciekawa zupa 3 w 1 :) kapuśniak , pomidorowa i jeszcze owocowa :)
Łukasz15 19.09.2015 21:16
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak