Kapuśniak polski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    40 dag
  • kości wiperzowych

    20 dag
  • włoszczyzna

    25 dag
  • woda

    1,5 l
  • cebula

    5 dag
  • słonina

    4 dag
  • mąka

    3 dag
  • sól

    1 szczypta
  • piperz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kości opłukać zalać zimną wodą przyprawić solą dodać włoszczyznę doprawić kapustę pokrajać drobno zalać wrzącą wodą przyprawić po zagotowaniu odkryć dogotować pod przykryciem połączyć z przecedzonym wywarem zaprawić zasmażka z tłuszczu i mąki i słoniny zagotować osolić dodać pieprz do smaku dodać surowy kwas z kapusty

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 24.06.2012 09:28
muszę zrobic bo za mną chodzi
Margo1 24.06.2012 09:28
muszę zrobic bo za mną chodzi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat