Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Kapuśniak po mazursku

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wędzone
20 dag
kapusta kiszona
0,5 kg
kasza jęczmienna
1/3 szklanki
słonina
15 dag
cebula
1 sztuka
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat
kminek
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ziemniaki
1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak po mazursku

Podgotować (ok. 10minut) żeberka z kaszą w 1,5 litra wody. Włożyć kiszoną kapustę i razem gotować przez 40 minut. Dodać skwarki z cebulą i przyprawić do smaku. Można zagęścić zasmażką. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak