Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na żeberkach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 g
kapusta kiszona 700 g
marchew 2 szt
por
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt
ziemniaki 4 szt
cebula
smalec 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na żeberkach



Żeberka opłukałem ,pokroiłem na kawałki ,zalałem 1,5 l zimnej wody ,posoliłem i zagotowałem. Zebrałem szumowiny ,dodałem posiekaną kapustę wraz z sokiem ,por (w piórka) startą na dużych oczkach marchew ,liście laurowe ,ziele angielskie ,pieprz ,gotowałem do miękkości kapusty. Ziemniaki obrałem ,pokroiłem w kostkę i gotowałem do ich miękkości. Na koniec posiekaną cebulę podsmażyłem na smalcu ,oprószyłem mąką ,dodałem trochę wywaru z zupy i wlałem do całości ciągle mieszając. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 29.08.2014 14:01
taki kapuśniak też bym zjadła
Ania84 28.08.2014 14:30
Smaczny kapuśniak
Marta Ryżek-Kalkowska 28.08.2014 12:11
To moja ulubiona zupa z dzieciństwa :)
IwonaDD 28.08.2014 10:48
przepyszny!
ice cubes 28.08.2014 00:52
dobry obiad :)
pestka 27.08.2014 20:34
taki lubię najbardziej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak