Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak kabaretowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
kapusta biała 50 dag
ogórek zielony 2 szt
masło 2 łyżki
szyjki rakowe 10 dag
szynka 15 dag
śmietana 18 proc 2/3 szkl
mąka pszenna 1-2 łyżki
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak kabaretowy

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować. Ogórki umyć, obrać, opłukać, przekrajać w pół, usunąć pestki, pokrajać w paseczki, poddusić na maśle. Potem połączyć z kapustą, szyjkami rakowymi, wędliną pokrajaną w paseczki i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak