Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak Florian

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
kapusta biała 50 dag
ziemniaki 3 szt
ryba bez ości 20 dag
ogórki konserwowe 2 szt
pomidor
szyjki rakowe 10 dag
tłuszcz
mąka pszenna 1-2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Florian

Kapustę oczyścić, opłukać pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kapusty w połowie gotowania razem z rybą i ugotować do miękkości. Miękką rybę wyjąć, pokrajać w kostkę. Ogórki pokrajać w półplasterki. Pomidor umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, rybą ogórkami, pomidorem i szyjkami rakowymi, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak