Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak don Antonio

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,70 L
kapusta włoska 50 dag
papryka 2 strąki
kiełbasa czosnkowa 15 dag
chleb 8 dag
ryż 3 lyżki
tłuszcz
keczup 4 lyżki
wino białe wytrawne 4 lyżki
sól
pieprz
czosnek
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak don Antonio

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę zaraz z kiełbasą i chlebem, dodać opłukany ryż, podsmażyć na tłuszczu, zalać pozostałym wywarem, ugotować. Następnie połączyć z kapustą, keczupem i winem, gotować kilka minut doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak