Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak Carlo

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
kapusta włoska 50 dag
kura bez kości 20 dag
tłuszcz
jajko 2 szt
mąka pszenna 2-3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 1/2 szkl
natka pietruszki
sól
pieprz
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Carlo

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wywaru, ugotować. Mięso umyć, pokrajać w paseczki, podsmażyć, zalać pozostałym wywarem, ugotować. Mąkę przesiać, wsypać do naczynia, dobrze roztrzepać trzepaczką z jajkami i koncentratem pomidorowym. Ciasto wlewać cienkim strumieniem do mięsa pod koniec gotowania. Połączyć z kapustą i śmietaną, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak