Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak Ambasador

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 L
kapusta biała 50 dag
banan 25 dag
kura pieczona bez kości 15 dag
masło 2-3 lyżki
mąka pszenna 1-2 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szkl
przecier z moreli suszonych 2-3 łyżki
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sok z cytryny
sok pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Ambasador

Kapustę oczyścić, opłukać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować. Banany umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w paseczki razem z mięsem. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, nie rumieniąc, połączyć z kapustą, bananami, mięsem, winem i przecierem z moreli, sok cytrynowy i pomaranczowy do smaku, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak