Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak Afrodyty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 L
kapusta biała 60 dag
tłuszcz
mąka pszenna 1-2 łyżki
papryka konserwowa 2-3 strąki
śmietana 18 proc 1/2 szkl
rum 2 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Afrodyty

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usunąć głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć lekko rumieniąc. Połączyć z kapustą, zmieloną papryką konserwową, śmietaną, chwilę pogotować, wlać rum, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.08.2014 08:44
Kapuśniak z papryką konserwową ? - ciekawe i warte wypróbowania.
bhb8 13.08.2014 18:04
robię w trochę inny sposób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak