Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
boczek wędzony 200 g
kiełbasa podwawelska 300 g
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 kulki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1 łyżka
ziemniaki 2 szt

Porada

Możemy również ugotować ziemniaki w osobnym garnku i miękkie wrzucić d zupy, wtedy skrócimy czas gotowania.

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Kroki postępowania

1
Kiełbasę i boczek kroimy w drobne plastry. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Na koniec dodajemy obraną cebulę przekrojoną na pół.
Krok 1 - kapuśniak foto
2
Kapustę kiszoną płuczemy. Zalewamy do poziomu objętości wody. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz majeranek. Gotujemy.
Krok 2 - kapuśniak foto
3
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy wraz z kiełbasą i boczkiem. Doprawiamy do smaku. Gotujemy aż ziemniaki zmiękną.
Krok 3 - kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutka123 04.01.2017 12:56
uwielbiam
Ada-Gaba 01.01.2017 20:12
pycha,tez dawno nie robiłam kapuśniaku
IZABELA29 01.01.2017 14:22
Pyszna zupa dawno nie robilam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak